Pikavippivertailu verkossa on ollut mahdollista jo ainakin yhden vuosikymmenen ajan. Vertailusivustot eroavat toisistaan kuitenkin huomattavasti, ja yksi tärkeimmistä eroista on se, antavatko ne vain asiakkaille vain arvioita vai voivatko ne antaa asiakkaille tarkkoja, lopullisia tarjouksia. Suomalaiset voivat hakea lainaa Rahoituslaitos.fi-sivustolta, joka on lainojen kilpailutusta tarjoava yritys. Mitä asiakkaiden tulisi tietää palvelusta ennen lainahakemuksen harkitsemista?

Näin lainanhaku etenee sivustolla

Voit hakea kulutusluottoa, pikavippiä tai muuta pikalainaa täyttämällä verkkolomakkeen osoitteessa Rahoituslaitos.fi. Kiinnitä huomiota hakemuksessa vaadittuihin tietoihin ja täytä hakemus tarkasti, voit hakea lainaa myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Myös lainojen yhdistäminen onnistuu. Puutteelliset tai virheelliset tiedot ovat yleisimpiä syitä lainahakemusten hylkäämiseen. Etukäteen on hyvä myös tietää, että sinua pyydetään antamaan tietoja työtilanteestasi ja tuloistasi, sillä ne vaikuttavat luonnollisesti merkittävästi lainan takaisinmaksuun.

Sinun on myös ilmoitettava kaikki maksamattomat velat tai lainat. Näitä tietoja tarvitaan luottokelpoisuutesi määrittämiseksi. Luottopistemääräsi arvioidaan aivan kuten minkä tahansa muun lainahakemuksen kohdalla. Saat lainatarjouksen heti, kun olet jättänyt hakemuksen, mikäli vain täytät lainanehdot. Näin ollen palvelu tekee puolestasi vaivalloisen, likaisen työn ja löytää sinulle parhaan pikavipin tai kulutusluoton haluamallesi summalle ja kestolle.

Korot ovat matalampia kuin aiemmin

Viime vuosina pikalainojen kustannukset ovat laskeneet merkittävästi, mikä on osittain seurausta valtion sääntelystä. Tämän seurauksena voit saada pienen lainan huomattavasti edullisemmin kuin aiemmin. Valtiovalta puuttui peliin, koska moni suomalainen ajautui ongelmiin varsinkin useiden samanaikaisten pikavippien ja niiden suurten korkojen vuoksi. Tilanne onkin hieman lähtenyt parantumaan ja lainojen korkojen voidaan nähdä olevan jo järkevällä tasolla.

Pikalainan kustannukset määräytyvät paljon sen takaisinmaksuajan mukaan. Laina on usein sitä edullisempi, mitä nopeammin pystyt maksamaan velkasi takaisin. Eri lainanantajien lainakorot vaihtelevat tietenkin, joten vertailu ja kilpailuttaminen ovat lainanottajan kannalta järkevää. Kokemuksemme mukaan jotkin lainantarjoajat veloittavat huomattavasti korkeampaa korkoa pikavipeistä kuin toiset. Rahoituslaitos.fi-palvelun voi löytää lainoja kohtuulliseen hintaan, koska ne kilpailuttavat puolestasi lukuisten eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatuotteet löytääkseen edullisimman mahdollisen lainatarjouksen sinulle.

Milloin pikavippi on viisas päätös?

Yhdistelylaina säästää rahaa

Pikalainat ovat nopea ratkaisu saada käteistä tai rahaa pankkitilille ja voit hakea pikavippiä 24h. Pikalainan ottaminen erityisesti odottamattomissa tilanteissa voi olla järkevää, koska sillä voidaan välttää paljon suurempia vaikeuksia. Lainanottoa on kuitenkin aina punnittava huolellisesti ennen kuin sitä haetaan, ja kuluttajia on ihan viisasta valistaa lainojen vaaroista. Lainasta on aina maksettava korkoa, joten lainaa liittyy aina kustannuksia.

Todellinen vuosikorko on yksinkertaisesti sanottuna luoton tai lainan hinta, joka sinun on pystyttävä maksamaan sovitun ajan kuluessa. Kun kuluttaja hankkii lainan, jota hän ei pysty maksamaan takaisin sovitussa ajassa, hänen luottotietoihinsa voi tulla merkintöjä. Tällöin sinun on tulevaisuudessa entistä vaikeampaa saada luottoa, ja merkinnöillä voi olla vaikutusta myös vuokrasopimuksen saamiseen. Mikäli sinulla on ongelmia maksuerän kanssa, ota yhteyttä lainanantajaan; monissa tilanteissa asiakkaalle voidaan löytää ratkaisu, kuten maksuvapaa kuukausi.

Jos harkitset lainan ottamista, mieti, oletko varma, että tulosi riittävät velan takaisinmaksuun. Joustoluotto ei ole toivottava vaihtoehto, jos sinulla ei ole lainkaan rahaa tai vain sen verran, että pystyt maksamaan velan kuukausierät. Sinulla on oltava asumisen ja muiden välttämättömien kulujen jälkeen riittävästi käteistä jäljellä kuukausittaista lainaerää varten. Kun haet pikalainaa, lainanantaja tutkii luottokelpoisuutesi, arvioi taloudellisen vakautesi ja laatii maksusuunnitelman. Jos sinulla on säännölliset tulot ja tarvitset käteistä juuri nyt, pikavippi tai kulutusluotto on todennäköisesti turvallinen ja järkevä vaihtoehto. Rahoituslaitos.fi:n avulla voit kilpailuttaa pikalainat täyttämällä vain yhden hakemuksen.