Katso mikä luottokortti sopii juuri sinulle

Musta visakortilla on suuri luottorajaLuotto- ja maksukortteja on markkinoilla tarjolla monta eri vaihtoehtoa, riippuen kortin myöntäjästä. Kortti on maksuväline joilla ostetaan luotolla tuotteita tai palveluita liikkeistä ja ravintoloista.

Luottokortti on hyvin yleinen maksuväline ja sitä voikin käyttää nykyään monessa paikassa käteisen sijasta. Yhtiö joka on luottokortin myöntänyt, maksaa ostoksen asiakkaan puolesta ja asiakas vastaa laskutuksesta luottokorttiyhtiölle kerran kuussa. Kuluttajat käyttävät ostovoimaansa ja käyttävät luottokortteja maksamiseen ennen varsinaisen tulon tapahtumista tililleen.

Yleisluottokortti

Visa ja Mastercard ovat yleisluottokorttejaYleiskortti myönnetään pankin tai rahoitusyhtiön kautta asiakkaalle ja ne ovat yleisimpiä maksuvälineitä jotka käyvät suurimmissa osissa liikkeitä.
Tunnetuimmat yleisluottokortit ovat:

  • American Express
  • Visa
  • Eurocard
  • Mastercard
  • Diners Club

Erityisluottokortti

Neste Oil Oy:n erikoisluottokortti on yksi yleisimmistäErityisluottokortilla tarkoitaan maksuvälineitä jotka käyvät tietyissä liikkeissä tai ketjuissa, esimerkiksi Neste Oil Oy myöntää omia erikoisluottokorttejaan joilla voi maksaa ostoksia ja bensiiniä huoltoasemilla.

Suurin osa Suomessa myönnettävistä erikoisluottokorteista tulee huoltoasemien kautta yrityksien käyttöön. Yksityishenkilö harvemmiten tarvitsee tai saa erikoisluottokorttia.
Suomessa on tällä hetkellä noin 300 tuhatta erikosluottokorttia liikenteessä eripuolilla maata.

Maksuaikakortti

American Express maksuaikakortilla korotonta maksuaikaa laskulleMaksuaikakortit eroavat varsinaisesti luottokortista, sillä että niissä voi olla vain alle 2 kuukauden maksuaika eikä niistä peritä korkoa. Korttilla saa käytännössä luottoa itselleen tietyksi ajaksi, mutta kun lasku tulee se täytyy maksaa kokonaisuudessaan pois eikä sitä voi lyhentää maksuerissä.

Tunnetuin maksuaikakortti on American Express, jolla saa maksuaikaa ilman korkoja haluttuun eräpäivään asti. Maksuaikakortti voi olla parempi vaihetoehto jos haluat maksaa tietyn ostoksen nopeasti pois korottomana, mutta sinulle ei ole tullu esimerkiksi palkkaa vielä.

Miten luottokortti toimii?

Luottokortti on luottosopimus asiakkaan sekä luotonmyöntäjän välillä, joka on pankki tai luottokorttiyhtiö. Luottokortilla voi maksaa ostoksia tai palveluita, jolloin myyvä yritys saa laskutettavan summan kokonaisuudessaan itselleen ja luottokorttia käyttänyt kuluttaja maksaa takaisin korkoineen ja maksuerineen laskun luotonmyöntäjälle.

Luottokortti on yksi maailman yleisimmistä maksutavoista, käteisen lisäksi. 2021 vuonna maksukortteja käytetään jopa enemmän kuin käteistä, ja ne vain yleistyvät entisestään.

 

Tietoa eri luottokorteista

 

Visa

Visa on ollut monen kuluttajan käytössä jo vuodesta 1976 alkaen ja se onkin yksi yleisimmistä luottokorteista. Se on tunneituin ja hyväksytyin luottokortti maailmassa, sekä se tunnetaan monessa maassa jonka johdosta se käy maksuvälineenä suurimmassa osassa kauppoja. Credit/debit yhdistelmäkortti on käytössä Suurimmassa osassa Eurooppaa, kortissa on luotto sekä pankki yhdessä.

Visa maksukortti on yleisin maksuväline maailmassa

 

 

Mastercard

Mastercard toimii yli 32 miljoonassa kauppapaikassa ja se onkin Suomen toiseksi suosituin maksukortti. Masterilla on kolme eri vaihtoehtoa kortille, joita voi hakea. Valikoimasta löytyy normaali luottokortti, Pankki/Debit-kortti sekä tietenkin yrityskortti. Kaikissa korteissa on todella kohtuulliset todelliset vuosikorot sekä vähimmäiset kuukausilyhennykset ovat asiakkaan säädettävissä.

Mastercard on toiseksi suosituin maksuväline Suomessa

 

 

Diners Club

Diners Club tuo asiakkaille mahdollisuuden saada bonuksia ravintoloihin tai lentoyhtiöille. Yhtiöllä on 4 eri korttivaihtoehtoa joihin kuuluu: Club Classic, Club Premium, Finnair Plus Dinners Club sekä SAS Eurobonus maksukortit. Maksukorteilla kerrytät “Club Rewards” pisteitä tilillesi, joita voit käyttää erilaisiin ostoksiin tai alennuksiin Diners Club kumppaneiden luona.

Diners Club maksukortilla kerrytät bonuspisteitä

 

 

 

Voiko opiskelija saada luottokortin?

Luottokortin myöntämiseen vaaditaan säännöllisiä tuloja ja vakituista työpaikkaa jotta luotonmyöntäjä voi olla varma takaisinmaksun kyvystä. Opiskelijalle kuitenkin voidaan myöntää luottokortteja erityisehdoin jos häneltä ei löydy aikasempia luottohäiriömerkintöjä ja luottotiedot ovat täysin puhtaat.

Kuitenkin luottokorttia suositeltumpi vaihtoehto on opintolaina tai pankista haettava rahoitus, koska niissä voidaan sopia yksityiskohtaisemmat ehdot opiskelijalle, kun luottokorteissa voi olla esimerkiksi liian tiukat luottoehdot.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*