Valtion takaama laina jota voi hakea jokaisesta pankista ilman lisä vakuuksia kunhan on täysipäiväisesti opiskeleva henkilö.

Valtio takaa opintolaisi ja rahat saat heti tililleOpintolainan parhaita puolia on sen todella matalakorko sekä se ettei sitä tarvitse lyhentää tai maksaa korkoja opiskelujen aikana. Lainan lyhentäminen alkaa vasta noin kaksi vuotta opintojen päättymisen jälkeen.

Maksuaikataulusta voit sopia pankkisi kanssa ja siihen on saatavilla erilaisia helpotuksia sekä maksuvapaata.

Muista kuitenkin hoitaa opintolainan maksut, koska maksamatta jäänyt velka siirtyy Kelan maksettavaksi joka taasen perii sen lainanottajalta 7% lisäkorolla sekä tarvittaessa vie lainan ulosottoon tai perintään mikäli lainanottaja asuu ulkomailla.

Opintolainaa voi saada alle 18-vuotias 260 euroa ja yli 18-vuotias 400 euroa kuukaudessa. Ulkomailla opiskeleva saa opintolainaa jopa 700 euroa kuukaudessa.

Opintolainaa voit siirtää sen myöntämisen jälkeen tilille omasta nettipankistasi ja sen saat käyttöösi välittömästi.

Kaikkea lainaa ei myöskään tarvitse ottaa välittömästi käyttöön vaan voit sitä jättää hätäkassaksi ja tarpeen vaatiessa ottaa lisää jo myönnettyä luottoa.

 

Opintolainan parhaat puolet

 

Helppo saada

Saat opintolainaa helposti täyttämällä hakemuksen verkossa.

Valtio takaa lainasi eikä muita vakuuksia tarvita.

 

Matala korko

 

Korko prosentti on normaalia lainaa pienempi.

Erääntyvät korot pääomitetaan kahdesti vuodessa.

 

Joustava takaisinmaksu

 

Lainaa ei tarvitse lyhentää opintojesi ollessa kesken.

Aloitat takaisinmaksun yleensä noin kaksi vuotta valmistumisen jälkeen.

 

Käytä mihin haluat

 

Voit käyttää lainasi mihin tahansa.

Maksa kätevästi joka kuukausi kaikki menosi opintolainan avulla.

 

 

Opintolainan takaisinmaksu

Opintolaina auttaa opiskelijaa keskittymään olennaiseenKuten jo mainittu niin keskimäärin opintolainaa aletaan maksamaan takaisin noin 2 vuotta opintojen päättymisen jälkeen.

Maksuajasta voi sopia oman pankin kanssa ja se on hieman tapauskohtaista, mutta maksimissaan lainantakaisinmaksuaikaa voi saada yli kymmenen vuotta.

Voit myös maksaa koko opintolainasi kerralla pois. Tämä ei aiheuta mitään lisäkustannuksia eli jos se vain on mahdollista niin tämä on aina kaikkein edullisin ratkaisu.

Valmistumisen jälkeen voit saada opintolainavähennystä tai verovähennystä.

Säännönmukaiset koron eräpäivät ovat Kesäkuun 15. päivä sekä Joulukuun 15.päivä.

 

Lainan takaus

Opintolaina on valtion takaama ja takausta myönnetään liki aina. On kuitenkin muutama poikkeus.

Jos sinulla on aiempi opintolaina joka on mennyt Kelan perintään niin yleensä uutta opintolainaa ei taata. Tässä voi kuitenkin olla poikkeuksia ja jos tilanteesi on tällainen niin koita neuvotella pankkisi kanssa ja mahdollisesti saat uuden lainan.

Myös maksuhäiriömerkintä yleensä estää takauksen saannin. Tässäkin on kuitenkin poikkeuksia ja jos merkintä on vähäinen, siitä on jo kulunut hetki eikä aiempia merkintöjä löydy niin sinulla on mahdollisuus valtion takaamaan opintolainaan maksuhäiriömerkinnästä huolimatta.

 

Mihin tarkoitukseen voi lainaa hakea?

Opintolainan yksi parhaista puolista on se että voit käyttää sen mihin tahansa haluat.

Lainaa hakiessa sinulta ei tiedustella miten rahat käytät eikä lainatarvetta tarvitse selitellä mitenkään.

Näin ollen voitkin ottaa lainarahoitusta vaikkapa perus elämistä varten tai järjestää itsellesi pikku loman opintojen ohessa. Kaikki on sinusta itsestäsi kiinni.

Kuitenkin aina on pidettävä mielessä ettei opintolaina todellakaan ole ilmaista eikä sitä kannata ottaa ellei tarve niin vaadi.

Laina tulee maksaa aina takaisin korkoineen ja vaikka se onkin valtion takaama niin Kela tai perintätoimisto tulee sinulta maksut takaisin perimään, jos niitä et itse ajallaan hoida pois.

1 Comment

  1. Heij, Haluaisin tietää onko mahdollista saada opintolainaa jos menen työharjoitteluun ulkomaille? Suunitelmissa olisi pitää välivuosi koulusta ja matkustaa aasian vapaaehtois töihin. Ja kuinka kiire noita on sitten maksaa takas. Jos vaikka sitten 10 vuoden päästä makselisin ni onko ihan ok?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*