Visa on teknologia- ja maksuyritys, joka tarjoaa brändin, järjestelmät, palvelut ja säännöt. He helpottavat miljoonien ihmisten ja yritysten sähköisiä maksutapahtumia.

Yritys itsessään ei myönnä kortteja, he eivät päätä palvelumaksujen suuruutta, vaan niistä huolehtivat maksupalvelujen arjoajat, jotka ovat Visa Europen jäseniä.

 

Miksi Visa luottokortti?

Visa on maailman laajimmin hyväksytty maksukortti. Se on maailman luotettavin kortti, kun teet ostoksesi ilman käteistä. Visa-kortti on yksinkertainen ja kätevä. Sen avulla voit tehdä niin paljon enemmän kuin pelkällä käteisellä.

Voit maksaa verkossa, puhelimessa, paikan päällä ja postin kautta. Olet itse raha-asioidesi herra. Visa on aina käytettävissä ja jos jokin menee vikaan, niin Visa Europe suojelee sinua esim. varkauksilta, huijauksilta tai muun kaltaiselta väärinkäytöltä.

Visa Europe toimii jo 36 maassa ja toimipaikkoja on 22 maassa. Visa Europen avulla kilpainlevat pankit pystyvät tarjoamaan korttejaan sekä palveluitaan miljoonille ihmisille ympäri Eurooppaa.

Visan maailmanlaajuinen maksujärjestelmä perustuu kolmeen tärkeään tekijään:

o   Maailmanlaajuisesti tunnettu tavaramerkki

o   Maailmanlaajuinen infrastruktuuri ja viimeisin maksu- ja turvallisuustekniikka

o   Säännöstö, joka koskee kaikkia järjestelmään kuuluvia

 

Visa Credit/Debit

Visa/Pankkikortti-yhdistelmät tullaan korvaamaan uusilla Credit/Debit- korteilla, kun siirrytään yhtenäiseen eurooppalaiseen maksualueeseen (SEPA). Voit itse valita, miten maksat ostoksesi, olet siten koti Suomessa tai kaukana ulkomailla.

Uudessa kortissa on sama PIN tunnus ja voit ostaessa itse päättää velotetaanko ostos heti tililtä (debit), vai ostatko luotolla (credit).

Tämä sama toimii myös rahaa nostaessa, sinulla on siis pääsy myös pankkitilillesi jopa ulkomailla. Nyt sinulla on entistä parempi kontrolli rahoistasi.

Tämä kortti käy maksuvälineenä liikkeissä joissa on Visa-merkki, näitä liikkeitä on kaikkialla maailmassa. Debit-maksut onnistuvat kun liikkeessä on korttipääte, johon annat PIN-tunnuslukusi. Liikkeissä, joissa ei ole sirupäätettä, ulkomaiset ostokset menevät luoton puolelle.

Visa Credit/Debit kortti on turvallinen ja luotettava kansainvälinen maksukortti.

Kortti uusitaan automaattisesti vuosiuusinnan aikana, saat myös uuden, jos nykyinen korttisi rikkoutuu.

Visan kortinhaltijasuoja takaa turvallisuutesi:

o   Jos joudut internethuijauksen uhriksi.

o   Jos ostoksesi ei saavu perille.

o   Jos saat väärän tuotteen.

o   Jos ostoksesi saapuu vahingoittuneena.

o   Jos matkatoimisto menee konkurssiin ennen matkaasi tai sen aikana.

 

Korttivaihtoehdot

Visa tarjoaa yksityishenkilöille monia erilaisia kortteja. Visa-kortit myöntää pankki tai luottokuntta. Kaikki Visa kortit ovat luotettavia, turvallisia ja nopeita, olet sitten missä tahansa.

Kortista riippuen, voit maksaa joko pankkitililtä suoraan tai luotolla. Kortit vaihtelevat pankeittain sekä luottokunnittain. Kaikki pankit sekä luottokunnat tarjoavat Visa kortteja, joten heidän kanssaan tulet saamaan selville, mikä on paras korttivaihtoehto juuri sinun tarpeisiisi.

Visa-kortti käy Suomessa yli 80 000 myyntipisteessä ja jopa yli 24 miljoonassa myyntipisteessä maiilmanlaajuisesti. Voit nostaa Visa kortillasi käteistä yli miljoonasta pankkiautomaatista kaikkialla maailmassa.

 

Maksaminen Visalla netissä tai muualla

Visa on kehittänyt useita kekseliäitä maksutapoja, kuten Visa lähimaksaminen, Visa mobiili-lähimaksaminen ja “Visa Personal Payments” (Visan henkilökohtaiset maksut).

Lähimaksaminen on todella helppoa ja nopeaa. Maksu tapahtuu maksupäätettä kortilla koskettaessa. Lähimaksaminen toimii pienille summille, 25€ ja sen alle.

Turvallisuuden takaamiseksi sinua voidaan myös joskus pyytää antamaan PIN-lukusi. Et tarvitse käteistä ja sinun ei tarvitse jonottaa, koska et tarvitse vaihtorahoja tai kuitteja.

Verkko-ostosten maksaminen on suojattua kaikissa Visa-korteissa. Jos siis joudut petoksen tai identiteetivarkauden uhriksi, niin sinulla on mahdollisuus saada rahasi takaisin. Voit siis todellakin tehdä ostoksia netissä täysi turvallisin mielin.

Visa on myös kehittämässä V.me by Visa, digital wallet palvelua, joka tarjoaa aivan uuden ja upean tava maksaa älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Mobiililla lähimaksaminen perustuu samaan periaatteeseen kuin normaali lähimaksaminen, pidät vain puhelintasi maksupäätteen yllä ja odotat kunnes maksu on hyväksytty.

Nykyisin jo useat pankit ja matkapuhelinoperaattorit kehittävät mobiili lähimaksamisen mahdollisuutta asiakkailleen. Kysy omalta pankilta heidän tulevaisuuden suunnitelmiaan mobiili lähimaksamisen suhteen.

Visa kortilla voit maksaa yksinkertaisen turvallisesti henkilökohtaisesti, verkossa puhelimen tai sähköpostin kautta.

Visa Personal Payment on jo toiminnassa Englannissa, Suomeen kyseinen palvelu on tulossa myöhemmin. Mieti tilannetta kun haluat jakaa ruoka- tai bensalaskun kavereiden kanssa tai vain lähettää rahaa kaverille tai sukulaiselle. Tämä palvelu mahdollistaa rahan lähettämisen suoraan puhelimestasi toiselle henkilölle missa tahansa Euroopassa.

Aina asia minkä tarvitset on vastaanottajan puhelinnumero, et siis tarvise arkaluontoisia tilinumeroja. Maksun hallinta tapahtuu pankkisi tarjoamalla mobiilissa olevalla sovelluksella.

Tämän ansioista voit olla aina varma, että tietosi ovat turvallisissa käsissä. Maksun vastaanottamiseen käytät Visa Debit, luotto- tai Prepaid-korttia.

 

Visa ja Matkustaminen

Kun matkustat ulkomaille, niin useat asiat tulevat muuttumaan, maksutapasi voi kuitenkin pysyä samana. Kun matkustat Euroopassa niin Visa-korttisi käy yli 9:ssä miljoonassa paikassa ja 400 000 pankkiautomaatissa. Menet siis minne tahansa, niin korttisi tulee olemaan turvanasi.

Visalla tekemäsi ostokset ovat turvattuja maailmanlaajuisesti. Jos ostat esimerkiksi viallisen tuotteen tai maksaamaasi tuotetta ei toimiteta niin voit saada rahat takaisin pankin kautta. Tämä riippuu tietenkin pankkisi sopimusehdoista. Visan sivuilta löydät myös pankkiautomaatit ympäri maailmaa ATM locator eli automaatin lokalisointipalvelusta.

Kun maksat ulkomailla kortilla tai kun nostat käteistä niin sinulta voidaan kysyä miten summan haluat, paikallisena vai kotimaan valuuttana. Kun valitset paikallisen valuutan, niin saat yleensä parhaan hinnan ja voit välttää piilotetut maksut. Nämä kaikki riippuvat pankistasi.

Muista aina matkalla olessasi pitää valuutanvaihtokurssit tiedossasi. Tämä säästää sinulta rahaa ja vaivaa. Lennot, hotellit ja vuokra-autot varaat kätevästi ja turvallisesti etukäteen kortillasi, tämä takaa matkasi onnistumisen.