Mikä on luottotili?

Luottotili on jatkuva luotto josta voit nostaa halutessasi tarvittavan summan luottoa, maksat korkoa ainoastaan nostoista etkä tilillä olevasta kokonaissummasta. Tilin käyttö vastaa luottokorttia ominaisuuksiltaan, mutta siihen ei sisälly fyysistä korttia vaan kaikki hoidetaan sähköisesti tilisiirroilla. Luottotileihin saatavat maksimisummat sekä lainaehdot vaihtelevat luotonmyöntäjien välillä, sekä vaadittavat iät voivat olla 18 vuodesta aina 25:een asti.

Luottotili jatkuvaa luottoa

Luottotililtä rahojen nostaminen noudattaa samoja lakisäännöksiä pikavippien kanssa, eli rahaa on nostettavissa omalle tilille ainoastaan klo 07:00-23:00 välisenä aikana. Luottopäätös on saatavilla heti hakemuksen täyttämisen jälkeen ja sen jälkeen voit haluttaessasi nostaa vaikka koko summan pankkitilillesi. Luottotilin kaltainen maksutapa on oiva korvaamaan perinteisen luottokortin ja siitä onkin tullut suositumpi jatkuvasti.

 

Luotonmyöntäjiä joilta saa luottotilin

 

Euro24

max

2000€

  • Kerralla nostettavissa 100-2000€
  • Hakijan oltava 21 vuotta
  • Luottotietojen täytyy olla puhtaat
  • Vakituinen asuinpaikka Suomessa
90 / 100, 7
arvostelua.

Euroloan

max

5000€

  • Luottotili josta nostettavissa 500-5000€
  • Vaatii 18 vuoden ikää
  • Nostopalkkio max 50€
  • Luottoa nostettavissa myös tekstiviestillä
93 / 100, 4
arvostelua.

Kuinka luottotili toimii

Tili josta voit nostaa luottoa halutessasi, ajaa samanasian kuin normaali rahoitus tai luottokortti. Lyhennät kerran kuukaudessa laskua korkoineen, nostetusta summasta eikä kokonaismäärästä. Halutessaan asiakas voi maksaa koko nostetun luottosumman takaisin, jolloin ylimääräisiä korkoja ei peritä tilillä olevasta määrästä ollenkaan.

Luottiliä ja sen rahoitusta koskee normaalit säännöt kuten pikavippejä ja niiden korkoja, korot määräytyvät nostetun summan mukaan. Vuosimaksuja luottotilissä ei myöskään ole ollenkaan, jolloin kokonaiskustannukset putoavat huomattavasti.

Esimerkki vuosikoroista 2000 euron luotossa:

– Nostettava summa on 2000 euroa
– Nostokuluihin menee 378 euroa
– Yhteensä luotto kertyy siis 2378 euroa
– Erissä maksettuna 475 euroa kuukaudessa

 

Ole varovainen luottohäiriömerkintöjen syntymisestäKuukausilaskut on saatavilla perinteisesti paperisena tai suoraan sähköpostiin, myös suoraveloitus onnistuu suurimmalla osalla luotonmyöntäjiä. Luottotililtä voi tehdä rajattoman määrän nostoja kuukaudessa, minä viikonpäivänä tahansa. Asiakkaalla on myös 14 vuorokautta aikaa peruuttaa myönnetty luotto täysin ilman kuluja, jos hänellä ei olekaan siihen tarvetta. Tätä lakia valvoo kuluttajaliitto, johon voittaa yhteyttä jos kyseinen operaatio ei onnistu. Muistathan tutustua luotonmyöntäjien ehtoihin aina tarkasti, jottei yllätyksiä pääse syntymään enää jälkikäteen kun luotto on jo kertaalleen myönnetty sinulle.

Muista aina myös tarkistaa taloutesi maksukyky ennen rahoituksen hakemista, ettet joutuisi vaikeuksiin kuukausilyhennyksien kanssa. Luottohäiriömerkinnät voivat syntyä jos jätät lyhennyksiä maksamatta muutaman kuukauden ajalta. Merkintöjä ei kukaan halua omiin nimiinsä, joten ole todella tarkkana että suoritat kaikki maksut ajoillaan.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*