Helpoin tapa tunnistautua netissä

TUPAS-tunniste on todella varma tapa tunnistaa henkilöllisyys asioidessa verkossa. Finanssialan keskusliiton määrittelemä metodi tunnistaa henkilön käyttämällä verkkopankkitunnuksia. TUPAS onkin hyväksytty yleiseksi tunnistautumistavaksi kaikkien Suomalaisten pankkien kesken.

Yhteinen tunnistusjärjestelmä luotiin pankkien kesken jotta henkilöasiakkaat voidaan luotettavasti ja turvallisesti tunnistaa netissä. Palveluntarjoaja pystyy luomaan Tupas-palvelun kaikkien pankkien kanssa yhdenmukaisella tavalla, ja asiakkaat tunnistautuvat samalla tavalla kuin pankkien verkkopalveluihin.

Tunnistusmenetelmä on käytössä myös todella monilla palveluntarjoajilla pankkien lisäksi ja TUPAS-palvelua hyödyntämällä voidaan netin kautta myös sähköisesti allekirjoittaa sopimuksia.

Netin rahoitusyhtiöt käyttävätkin poikkeuksetta TUPAS-tunnistautumispalvelua sekä asiakkaiden tunnistamiseen että sopimusten sähköiseen allekirjoitukseen. Näin voidaan varmistaa asiakkaan henkilöllisyys turvallisesti ja täten hankaloittaa lainapalvelun väärinkäyttöä. Esimerkiksi toisen nimissä on liki mahdotonta hakea lainaa tai muuten asioida netissä kun TUPAS-tunnistuspalvelu on käytössä.

 

Onko TUPAS oikeasti turvallinen tapa henkilöllisyyden varmistamiseen?

TUPAS toimintakaavioEhdottomasti!

Asiakas ohjataan tunnistautumisvaiheessa oman pankkinsa sivuille jonne hän kirjautuu ensin henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksellaan sekä pankin omalla varmistusnumerolla, jonka jälkeen hänet ohjataan takaisin alkuperäisen palvelun sivuille.

Näin ollen kaikki luottamuksellinen tieto annetaan omalle pankille, eikä palvelun tarjoajalle.

Koko prosessi hoituu SSL-suojauksen alaisuudessa, joten tietojesi vuotaminen ei ole mahdollista.

Palveluntarjoaja saa ainoastaan asiakkaan nimen sekä henkilöllisyystunnukseksesta muodostettu tarkiste, mitkään pankkitiedot eivät välity tunnistuksen aikana.

TUPAS-tunniste on kaikkein yleisimmin Suomessa käytetty verkkotunnistus menetelmä.

 

Miten TUPAS palvelu toimii asiakkaan näkökulmasta

  1. Käyttäjä klikkaa oman pankkinsa kuvaketta jolloin hän automaattisesti ohjautuu oman pankkinsa sivustolle.
  2. Kirjaudut pankkipalveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi, jonka jälkeen ohajudut takaisin palvelun tarjoajan sivuille.
  3. Palvelun tarjoaja saa nimesi sekä henkilötunnuksestasi muodostetun salatun varmisteen ja voi täten olla varma ettei väärinkäyttöä tapahdu.

TUPAS-tunnistamispalvelu on asiakkaalle aina maksuton ja palveluntarjoaja hoitaa kaikki siitä aiheutuvat kulut.

 

Lisätietoa Finanssialan keskusliitosta

Finanssialan keskusliitto edustaa Suomessa toimivia pankkeja, rahoitusyhtiöitä, sijoitusrahastoyhtiöitä, vakuutusyhtiöitä, työeläkeyhtiöitä, arvopaperinvälittäjiä, sekä finanssialan työnantajia. Finanssialan keskusliitto on perustettu vuonna 2007.

TUPAS tunnistaumisjärjestelmä on Finanssialan keskusliiton määrittelemä tapa tunnistaa henkilö verkossa asioidessaan.Finanssialan keskusliitto

Finanssialan keskusliitto Edustaa noin 400 finanssialan yhtiötä Suomessa. Palkkalistoilta löytyy noin 42000 työntekijää.

Toiminta rahoitetaan jäsenmaksuilla joiden yhteismäärä 2013 vuonna oli 12,2 miljoonaa euroa. Suurimpia rahoittajia ovat isoimmat Suomalaiset pankkiyritykset.

Finanssialan neuvontaa tarjoava Vakuutus ja rahoitusneuvonta (FINE) tarjoaa kuluttajille ja pienyrityksille apua ja neuvoja sijoitus ja pankkiasioissa. Palveluun kannattaa ottaa yhteyttä jos yhteydenotot palveluntarjoajaan eivät ole tuottaneet ratkaisua ongelmaan. FINE:n palvelut ovat maksuttomia.

Finanssiasiakas.fi (FIVA) kokoaa tietoja vakuutusasiakkaille, säästäjille, sijoittajille ja pankkipalvelujen käyttäjille. Näiltä sivuilla on tietoa tarjolla myös erilaisista finanssimarkkinoilla tarjottavista palveluista sekä tuotteista. Tiedot ja palvelun kuvaukset on tehty puolueettomasti eikä sivusto suosi mitään tiettyä tuotetta, palvelua tai palveluntarjoajaa.

Yhteystiedot:

Osoite: Bulevardi 28, 00120 Helsinki

Sähköposti: fk@fkl.fi

Puhelinvaihde: 020 793 4200 (lankapuhelimesta 8,35snt/puhelu + 3,2snt/min, matkapuhelimesta 19,2snt/min)

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*